PÁLYAVÁLASZTÁS, TOVÁBBTANULÁS

Kedves Érdeklődő Szülők és Diákok!

 

 

 Intézményünk széles képzési kínálatot nyújt az élelmiszeripar, a kereskedelem-marketing, a mezőgazdaság, és a vendéglátás–idegenforgalom területén.

Iskolánk tantestülete és jó tárgyi felszereltsége garancia arra, hogy piacképes szakmai végzettség birtokában lépjenek ki diákjaink a munka világába. Intézményünkben mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb képzési formát, és azt folyamatosan bővítheti képzettségének, érdeklődésének megfelelően.

Közel 20 hektáros tangazdaságunk, üvegházak, mikro szaporító labor biztosítja a kertész tanulók magas szintű szakmai képzését.

A város szívében lévő tanpincénkben a szőlész, borász szakma fortélyait sajátítják el diákjaink.

 

 Cukrász tanműhelyünkben, pékségünkben ami a 21. század jegyeit hordozza modern eszközeivel, csoportos gyakorlat és termelő tevékenység folyik, a tankávézó , diákbüfé és külső megrendelők részére.

 

A taniroda, a jól felszerelt kabinetek, a pénztárgépterem a kereskedelem és marketing területén nyújt segítséget az ismeretek elsajátításában, a kereskedő, és logisztikai, pénzügyi-számviteli ügyintéző, a bolti eladó szakmákat elsajátító tanulóinknak.

 

Vendéglátás-szervező, vendéglős és szakács tanulóink, a modern konyhatechnológia teljes kelléktárával felszerelt tankonyháin sajátítják el az ételkészítés fortélyait, illetve itt készülnek a különböző ételbemutatók, iskolai és külsős rendezvények hidegtálai, ételei is.

A felszolgáló kabinetekben tanulják meg a felszolgálás gyakorlati alapjait, hogy rendezvényeinken „éles” helyzetben is tudják alkalmazni azokat.

A tanéttermünkben gyakorlatot teljesítő pincérek (különösen elegáns környezetben) szolgálják ki a hozzánk érkező vendégeket, a konyhán dolgozó növendékeink pedig a finomabbnál finomabb ételkülönlegességek elkészítése közben tanulják meg az igazi szakácsművészetet. 

A tankávézó jó lehetőséget biztosít a vendéglátóipari eladók számára a szakma fortélyainak elsajátítására.

Külső szakmai gyakorlatra a legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó egységek várják tanulóinkat.

A szilárdan megalapozott, sokirányú választékot kínáló képzés során minden tanulónak lehetősége van, hogy piacképes gyakorlati és elméleti ismereteket szerezzen.

 A követelmények teljesítése közben emberséget és normát tanulva diákjaink sikerrel állják meg helyüket itthon és külföldön egyaránt.

 

Intézményünk a szakmai érettségire készít fel, mellyel biztosítja a továbbtanulás lehetőségét a választott szakma irányában, vagy akár főiskolán, egyetemen.

 

A szakmai követelményeket figyelembe véve kiemelten kezeljük intézményünkben az idegen nyelvek (angol, német, francia,) és az informatika oktatását, melyeket csoportbontásban valósítunk meg.

 

Különös hangsúlyt fektetünk nemzetközi kapcsolataink ápolására is.

Azoknak a tanulóknak, akik szeretnék szakmai tudásukat külföldön is próbára tenni, illetve bővíteni, lehetőségük van a Leonardo da Vinci program keretében szakmai gyakorlatukat Németországban, Angliában vagy Erdélyben teljesíteni. Így a szakma mellett megismerkednek a helyi szokásokkal, kultúrával, és végre valós élethelyzetekben gyakorolhatják a német vagy angol nyelvet. A Tempus Közalapítvány segítségével ezek a tanulók Europass mobilitási igazolványt is kapnak. A Comenius program keretén belül közel tíz éve valósít meg projekteket külföldi partner iskolákkal. A projekt munka változatossá teszi a tanulást, és ennek keretében is évente számos diák utazhat külföldi találkozókra; az utóbbi években Olaszországba, Spanyolországba vagy Hollandiába.

Tanulóink szép sikereket érnek el a szakmai országos és kontinensversenyeken is, ahol többször értünk el dobogós helyezést.

 

Elektronikus napló

Iskolánkban a 2011-2012-es tanév óta működik az E-napló rendszere, mely nagyon megkönnyíti a szülőkkel való kapcsolattartást, ezen belül is a tanulók tanulmányával, mulasztásával, magatartásával kapcsolatos tájékoztatást.

A szülők a tanulói jelszóval és felhasználónévvel naprakészen hozzáférhetnek a hiányzások, érdemjegyek, beírások adataihoz, így folyamatos visszajelzést kaphatnak gyermekeik iskolai előmeneteléről.

 

Diákjainkról nemcsak a közismereti és szakmai oktatás keretein belül gondoskodunk, hanem a szabadidő hasznos eltöltését is biztosítjuk számukra. Számos kulturális és egyéb program lebonyolításával igyekszünk színesíteni a hozzánk járó fiatalok életét és segítjük a tehetségek (művészetek, stb.) kibontakozását is. A hagyományos iskolai eseményeken túl egész iskolát is mozgósító programokat szervezünk. 

 

Iskolánkban széles lehetőséget kínálunk a sportolni vágyóknak is. A város,a megye által rendezett sportversenyeken rendszeresen részt veszünk, és szép eredmények születnek. Büszkélkedhetünk kiváló sporteredményekkel, iskolánk tanulója Antal Dóra tagja a 2012-es londoni olimpia 4. helyezett csapatának, birtokosa a Legjobb Ifjúsági Sportoló címnek is. Eredményeinket sorolhatnánk az atlétika és a labdajátékok területén is.

Az itt tanuló diákoknak lehetősége van gyógytestnevelés foglakozásokon részt venni, ezen felül pedig egy kondicionáló terem is rendelkezésére áll azoknak, akik tenni szándékoznak az egészségükért.

 

A tanulást és a művelődést a 20 ezer kötetes könyvtárunk is segíti, illetve az itt lévő számítógépek szabadon történő használatával igyekszünk alkalmat adni az órák utáni kikapcsolódásra is.

A távol lakóknak kollégiumi elhelyezést is tudunk biztosítani.

 

3300 Eger, Pozsonyi u. 4-6.                                                  +36/70 400-2874                                               keri@keri-eger.sulinet.hu
e-mail a webmasternek

Copyright 2011. Designed by
Free Website Templates