2018/2019-es tanév eseményei:

W3Schools
.

2018. novemberében az Erasmus+ mobilitási pályázat keretén belül 12 tanulónk, közülük 6 tanuló eladó, 4 tanuló cukrász és 2 tanuló szőlész-borász, három hetes szakmai gyakorlaton vett részt Barcelonában. A szakmai gyakorlatot üzletekben és cukrászatokban végezték. A diákok jól helyt álltak a külföldi munkahelyeken, megtanultak alkalmazkodni a helyi körülményekhez, kommunikálni a vezetőkkel és a többi dolgozóval, és gazdagodott szakmai tapasztalatuk is. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, mind a munkahelyeken, mind egymás társaságában. Szabadidejükben szervezett közös programok keretén belül megismerkedhettek Barcelona nevezetességeivel, és önálló időtöltésre is volt lehetőség. A diákok felügyeletéről végig kísérőtanár gondoskodott. Az Európai Unió által támogatott mobilitási pályázatok nagyon népszerűek tanulóink körében, nő az önbizalmuk amikor megtapasztalják, hogy képesek helyt állni nemzetközi környezetben is.

W3Schools

W3Schools
W3Schools
.

2019.06.12 - 13-án rendezte meg szlovák partneriskolánk, a Rimaszombati Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola (SOSOS) a FOUR FEST elnevezésű hagyományos, nemzetközi gasztronómiai versenyét, melyen a visegrádi államok különböző szakképző intézményei mérik össze tudásukat. Az idei évben is kitűnően szerepelt iskolánk ezen a megmérettetésen, diákunk, Csathó Dénes első helyezést ért el a szakács tanulók egyéni versenyében, míg szakács csapatunk a derelyefőző verseny második helyét hozta el. Pincércsapatunk díszasztalukkal szintén az előkelő második helyen végzett. Versenyzőink felkészítői Károly Albert és Németh Zoltán Tanár urak voltak. Gratulálunk!

W3Schools

W3Schools
.

2019.06.11-én került megrendezésre az Egri SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Kollégiuma és Könyvtára kollégiumában a szakképzési centrum kollégiumai közötti kerámiamester-verseny, melyen a tanulók a versenyzés mellett kerámiakészítő technikákat sajátíthattak el. A versenyen iskolánk kollégistái II. helyen végeztek.

W3Schools

.

2019.06.03-án Egerbe is megérkezett a 18. Drogmentes Magyarországért Maraton elnevezésű kampányrendezvény, mely Európa legnagyobb sporttal egybekötött drogmegelőző kampánya. A rendezvényben résztvevő futók április 27. és június 9. között 42 nap alatt tervezik bejárni Magyarország megyéit azzal a küldetéssel, hogy felhívják a figyelmet a drogok veszélyeire. A futók a kampány keretén belül a mozgás mellett iskolák számára drogmegelőző, felvilágosító előadásokat is tartanak, ennek köszönhetően a Keriben mindegy 150 diák vett részt a programon. Reméljük, jövőre talán a rendezvény sportos részéhez is kedvet kap majd pár diák.

W3Schools

W3Schools
.

2019.06.04-én, azaz a Nemzeti Összetartozás napján iskolánk csapata 26 fő diákkal és 3 pedagógus kísérővel a Hungarofest Nonprofit Kft. szervezésében és támogatása mellett részt vehetett egy egész napos budapesti programban. A program jóvoltából iskolánk képviselői utazást és teljes ellátást, valamint Parlamenti belépést kaptak, a nap zárásaként pedig megtekintették az "István, a király" rockoperát a Papp László Sportarénában.

W3Schools

W3Schools
.

TOVÁBBI KÉPEK IDE KATTINTVA!

2019.05.21-én Eger MJV Polgármesteri Hivatalának szervezésében iskolánkban is megvalósulhatott a „Zenevarázslat” mozgalom elindítójának, Várnagy Andrea, egri születésű zongoraművésznőnek és lányának, Farkas Lili, fiatal zongoraművésznőnek interaktív előadása, melynek célja a komolyzene megismertetése, megszerettetése az úgy nevezett Z-generációval. A két, egyenként 45 perces, virtuozitást sem nélkülöző négykezes előadás során ismert komolyzenei dallamok csendültek fel a művészek űelőadásában, gondolatébresztő idézetekkel, versekkel kiegészítve, megmutatva diákjainknak, hogy a közismert rajzfilmek (pl. Bigyó felügyelő, Tom és Jerry stb.) vagy épp csengőhangok, más szignálok mögött a legnagyobb komolyzenei géniuszok művei állnak, és még sincsenek olyan távol tőlük a klasszikus melódiák. Olyan melódiák ezek, melyek gyakran közvetítenek a hallgató felé alapvető, mára már gyakran kiszoruló olyan emberi értékeket, mint a szeretet, a békesség, a nemzeti büszkeség, vagy épp az elcsendesülés, a nyugalom.

W3Schools

W3Schools
W3Schools
.

TOVÁBBI KÉPEK IDE KATTINTVA!

2019.05.03-án szüleik, családtagjaik és barátaik jelenlétében vettek búcsút végzős növendékeink a KERI-től. Az érettségi vizsga és komplex szakmai vizsgák előtt álló diákokat az intézmény nevében Milibákné Veres Erika tagintézmény-vezető búcsúztatta, míg a ballagó diákok nevében Juhász Levente, 12.A osztályos tanuló köszönt el a diákévektől és az iskolától.

W3Schools

W3Schools

2019.04.29-én rendeztük meg iskolánk végzős osztályainak és pedagógusainak részvételével a hagyományos faültetési ünnepségünket, melyen a szokásokhoz híven a ballagás előtt álló diákjaink közösen egy fát ajándékoznak az intézménynek, amelyet együtt ültetnek el egy az iskola parkjában egy kis ünnepség keretén belül.

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

2019.04.29-30-án került megrendezésre a Középfokú Diáksport Bizottság (KDSB) szervezésében és lebonyolításában a Heves megyei atlétikai diákolimpia, melyen iskolánk tanulói eredményesen szerepeltek. 800 méteres fiú síkfutás versenyszámban Bocsi Bence 11.A osztályos tanulónk 2p21mp-es idővel aranyérmet, míg Bader Áron 12.A osztályos diákunk 2p34mp-es idővel ezüstérmet szerzett. Felkészítőjük Szalóki Gábor Tanár úr volt. Gratulálunk a versenyzőknek!

W3Schools

W3Schools

Palánta fajtalista ITT

W3Schools

W3Schools

TETUTI - A LEGJOBB NÉGY CSAPAT BIZONYÍTHATOTT

W3Schools

W3Schools

2019.04.25-én az Egri SZC József Attila Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma rendezte meg a kollégiumok közötti rapid sakkbajnokságot, melyen iskolánk csapata II. helyezést ért el, míg kollégistánk, Szkálosi Péter KK/13/2A osztályos tanuló III. helyet szerzett az erős mezőnyben. Gratulálunk a kollégista diákoknak a helyezésekért!

W3Schools

W3Schools

2019.04.24-én Hatvanban került megrendezésre az Egri SZC Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szervezésében a Tavasz-Kupa Labdarúgó Torna, melyen iskolánkat kollégiumunk csapata képviselte.

W3Schools

W3Schools

Tanulmányai során, már 3. alkalommal sikerült iskolánk tanulójának, Juhász Leventének szakmai országos tanulmányi versenyeken kiváló eredményt elérnie. Ebben a tanévben XVII. Országos Tudományos Diákkonferencián a legjobb prezentáció kategóriában 2. helyezést ért el, társa, Bíró Evelin közreműködésével. A szakdolgozatuk témája, egy olyan vállalkozás létrehozása, amelynek a működésében meghatározó a környezetvédelem, a fenntarthatóság. Gratulálunk a sikeres diákoknak, és felkészítő tanáruknak, Dobiné Bálint Katalinnak.

W3Schools

W3Schools

TOVÁBBI KÉPEK IDE KATTINTVA!

2019.04.12-én rendeztük meg immáron negyedik alkalommal a Szakmák éjszakája rendezvényt, melyre általános iskolák diákjait vártuk bemutatókkal, programokkal. A vendégeknek nem csak megtekinteni volt lehetőségük az iskola szakmai kínálatát, hanem kóstolhatták is tanulóink termékeit, sőt egyes munkafázisokat maguk is kipróbálhattak. A szakmák éjszakája rendezvény során mintegy 600 általános iskolás látogatta meg intézményünket.

W3Schools

W3Schools

2019.04.09-én került megrendezésre az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumban a kollégiumok közti szavalóverseny József Attila és a Magyar költészet napja tiszteletére. Kollégiumunkat Veperdi László Csaba 1/9.G osztályos kollégista diák képviselte.

W3Schools

W3Schools

2019.03.29-én a Kopcsik Marcipániába voltunk szakmai kiránduláson. Sok cukorból készült díszterméket láttunk, nagyon érdekes volt a kiállítás.

W3Schools

W3Schools

Az ESZC DISZI iskolája a Hatvani csata emlékére "Jöjj el, szabadság" címmel ez évben is megrendezte a hagyományos, regionális szavalóversenyét középiskolás diákoknak. A versenyzők egy a haza, haladás témakörhöz kapcsolódó verssel indultak. A szakközépiskolai kategóriában iskolánk 1/9. G osztályos diákja Veperdi László Csaba 2. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Balogh Barbara. Kísérő tanár: Punyi Judit

W3Schools

W3Schools

Tavasz a Tangazdaságban.

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

2019. március 29-én az Egri SzC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában 7 iskola 8 csapata között megrendezésre került az Eger város középiskolai Tavaszi focitornája. A rendezvény sikerét a viszonylag nagy érdeklődés is igazolja. Az első három helyezett csapat érem és kupa jutalomban részesült. Külön jutalmakra is sor került: gólkirály, legjobb mezőnyjátékos, legjobb kapus. Az iskolánk csapata a megtisztelő 2. helyet nyerte el, tagjai: Kállai Renátó, Bari Félix, Danyi Dusán, Német Szabolcs, Bari Patrik, Pusoma Dávid, Szajkó Szilárd, Vadászi Viktor

Résztvevő iskolák:

- IQ Pont Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakközépiskola és Szakiskola

- Egri SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

- Egri SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Kollégiuma és Könyvtára

- Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

- Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium

- Egri SzC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

W3Schools

W3Schools

2019.03.27-én tartották meg az Egri SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában Ady Endre születésének 100. évfordulójára rendezett szavalóversenyt, melyen iskolánk öt tanulójával képviseltette magát. Diákjaink közül Veperdi László Csaba a rangos 2. helyet, míg Gubucz Angéla a szintén előkelő harmadik helyet szerezte meg. Felkészítőik Balogh Barbara és Punyi Judit tanárnők voltak. Gratulálunk a tanulóknak és a kollégáknak!

W3Schools

W3Schools

Március és április hónapban a Főegyházmegyei Karitász Központ Eger RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata jóvoltából, szakemberik vezetésével kollégistáink heti két alkalommal játékos, klubszerű foglalkozások keretében felvilágosító programon vehetnek részt.

W3Schools

W3Schools

2019.03.24-én, vasárnap délután kollégistáink és kísérőik egy különleges, érzékenyítő célú színházi előadáson vehettek részt a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete, valamint a Heves megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében. Az előadáson Dónáti István „Az éjszaka tapintás” c. előadását tekinthették meg diákjaink.

W3Schools

W3Schools

Szlovákiában volt a verseny: Gastro Cup 2019. Ez egy nemzetközi verseny, amelyben 14 fő versenyzett a kupáért. A magyar versenyző Csathó Dániel KSZ/11C osztályos tanuló, aki harmadik helyezést ért el, bronzérmet kapott. Verseny feladata bárány gerinc volt, hozzá illő köret, mártás és díszítő elem elkészítése 45 perc alatt színpadon, reflektorfényben. Felkészítő tanár Károly Albert.

W3Schools

W3Schools

2019.03.14-én tartottuk meg iskolánkban a diákönkormányzat szervezésében és lebonyolításában a diáknapi programot, mely a nagy, márciusi nemzeti ünnepünkre való megemlékezés után sportos, szabadidős, játékos, különféle bemutatókkal, vetélkedőkkel tarkított programmal várta a Keri diákjait.

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

Dr. Habis György Eger városi német nyelvi szépkiejtési emlékverseny:

Az Egri SZC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában egri városi szinten már kilencedik alkalommal került megrendezésre német szépkiejtési verseny. A vetélkedő 2012 óta „Dr. Habis György Eger városi német nyelvi szépkiejtési emlékverseny” nevet viseli. A 2019. március 19-én megrendezett városi döntőn 9 középfokú tanintézmény 19 diákja vett részt. A városi döntőt intézményi elődöntők előzték meg. A rendezvényt Dr. Habis György tanár úr gyermeke, Eger Megyei Jogú Város polgármestere, Habis László nyitotta meg, aki méltatta a nyelvtanulás, ezen belül különösen a német nyelvtudás jelentőségét, majd meleg szavakkal emlékezett vissza édesapja munkásságára. Az emlékversenyt Kovács Eszter Éva, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tanulója nyerte meg (felkészítője Jobbágyné Reményi Henrietta tanárnő), második helyezést ért el Nagy Klementina, az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános-, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet versenyzője (felkészítője Héjja Zsuzsanna tanárnő), míg a harmadik helyet Harkály Szilveszter, az Egri SZC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákja vitte el (felkészítője Kormosné Ferencz Beáta tanárnő).

W3Schools

W3Schools

2019. 03. 18-án megnyitottuk a Rimaszombati Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskolával ("SOSOS") közös "Magyar konyha hete Rimaszombatban" elnevezésű programunkat. A több éves hagyományra visszatekintő program keretében négy egri diák és két szakoktató mutatja meg hazánk ízeit a Dél-Szlovákiai város közönségének.

W3Schools

W3Schools

2019.03.13-án kollégiumunk diákjai részt vettek a Dobó István Vármúzeumban megrendezett „Elsiratott szabadság” c. festménykiállításon, valamint megtekinthették „Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc relikviái” c. gyűjteményt.

W3Schools

W3Schools

2019.03.11-én kollégistáink rendhagyó csoportfoglalkozás keretén belül harcművészeti edzést és bemutatót látogattak meg nevelőik kíséretében, színesítve ezzel a kollégium szabadidős foglalkozásait.

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools W3Schools

A cukrászati artisztika nagymestere: Jakusné Balázs Ágnes tanárnő

W3Schools

W3Schools

Iskolánk 9/F pincér osztályának és 9/G szakács osztálya 2019.03.05-én és 06-án az Egerszalóki Saliris Resort - Spa Conference Hotelba látogatott. A tanulók a nyári összefüggő gyakorlattól kezdve, külső gyakorlati képzőhelyen vesznek részt a gyakorlati oktatáson. A Hotel jó példája annak, hogy milyen lehetőségek vannak, és egyben a tanulók megismerkedhetnek egy négy csillagos szállodával is. Söregi Attila étteremvezető helyettes ismertette a tanulókkal, hogy milyen lehetőségek vannak a tanulószerződés kötésre.

W3Schools

2019.03.06-án a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaerőpiaci Osztályának jóvoltából mintegy 120 diákunk hallgathatta meg a szakemberek előadását, tájékoztatását, mely a fiatalok munkaerőpiacra való belépést segítette.

W3Schools

W3Schools

A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Regionális Szervezete 17. alkalommal rendezte meg Tatán a „Farsang Kupa” gasztronómiai versenyt szakács, cukrász, pincér és pék szakmákban. Iskolánk egy szakács és egy pincér tanulóval, valamint szakoktatóikkal képviseltette magát ezen az eseményen, ahol a diákok mindkét szakmában bronz fokozatot értek el. Iskolánkat Bartók Botond (szakács) és Bocsi Bence (pincér) képviselte, szakoktatóik Hanuszik László és Major József voltak.

W3Schools

W3Schools

Idén immár 22. alkalommal került megrendezésre intézményünkben a Heves Megyei Kollégiumi Kulturális Fesztivál, melyen 13 kollégium 40 produkcióját tekinthették meg a jelenlévők. Az elismert és közismert előadóművészekből, egri személyiségekből álló zsűri az értékes tárgynyereményeken kívül komoly szakmai értékeléssel is méltatta a produkciókat.

W3Schools

W3Schools

Nagy sikerrel zajlott iskolánkban a Pénz7, amelyhez sok tanuló és pedagógus kapcsolódott.

W3Schools

W3Schools

2019. febr. 22-án a KSZ/11C osztály 11 szakácstanulója tett látogatást az egri Szépasszony-völgyben lévő Ködmön Csárdában. A tanulók nagy része már külső gyakorlaton vesz rész, 3 tanuló azonban mivel most fog szintvizsgát tenni, most fog gyakorlati képzőhelyet választani. Orosz Ibolya, a tulajdonos asszony jóvoltából, a tanulók megismerkedhettek a csárda helyiségeivel, működésével, a tanulókkal szembeni elvárásokkal. A tanulókkal lehetőségük nyílt összehasonlítani jelenlegi gyakorlati képzőhelyüket a Csárda adta lehetőségekkel.”

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

Üzemlátogatás a Szent Lőrinc Cukrászdában: 2019. febr. 18-án a 9/C osztály 12 cukrásztanulója tett látogatást az egri Szent Lőrinc Cukrászda műhelyében. 9 osztályos tanulóink hamarosan szintvizsgát tesznek, majd külső gyakorlati képzőhelyet kell keresniük, ahol az összefüggő nyári gyakorlattal kezdődően üzemei körülmények között gyakorolják a szakmát. A tanulók megismerkedhettek egy olyan üzemmel, ahol termelés történik, amelyben hamarosan nekik is dolgozni kell. Megtekinthették a különböző munkaterületeket, munkafolyamatokat, és az üzemei gépeket berendezéseket.

W3Schools

W3Schools

2019. 02. 14. - STOP drámapedagógiai foglalkozás a Forrásban.

W3Schools

W3Schools

Üzemlátogatás az egri Szantofer Vendéglőben és Mélyvíz étteremben: 2019. febr. 14-én a 9/F osztály 8 pincértanulója tett látogatást az egri Szantofer Vendéglőben és a Mélyvíz étteremben. A 9 osztályos tanulóink hamarosan szintvizsgát tesznek, majd külső gyakorlati képzőhelyet kell keresniük, ahol az összefüggő nyári gyakorlattal kezdődően üzemei körülmények között gyakorolják a szakmát. A tanulók a Szantofer Vendéglőben és a Mélyvíz étteremben megismerkedhettek külső üzemi körülmények között működő éttermekkel. A felszolgálás területeivel, a munkamódszerekkel, étlapokkal és a különböző munkaterületekkel. Összehasonlíthattak két különböző stílusú éttermet. Mindkét helyen ismertették a vezetők, a tanulókkal szembeni elvárásokat, munkalehetőségeiket.

W3Schools

W3Schools

A Dobó István Vármúzeum Balassi Bálint tiszteletére idén is megszervezte múzeumpedagógiai emlékhetét. Február 13-án iskolánk 9.A osztályos tanulói ennek keretében vehettek részt a Balassi Bálint és Eger című múzeumi órán, melyen Balassi életműve mellett főként az Egerben töltött évekről hallhattak érdekes információkat.

W3Schools

W3Schools

2019.02.12-én az Útravaló Ösztöndíjprogram Út az Érettségihez alprogramjának mentorai és mentoráltjai egy nagyon tartalmas, regionálisan megszervezett élménynapon vehettek részt az Ózdi Városi Sport- és Élményközpontban. Az egész napos esemény keretén belül a résztvevők közös zenés, sportos, csapatépítő jellegű feladatokban, versenyben vehettek részt, tanulhattak az egészség- és környezettudatos életről, hangszerekkel és zenészekkel ismerkedhettek és kipróbálhatták magukat a televízióból is jól ismert ninja pályán. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Európai Uniós Projektek Programirodája jóvoltából valósult meg.

W3Schools

W3Schools

Eger Városi Fedettpályás Atlétikai Csapatbajnokságon iskolánk fiú csapata 4. helyezést ért el. A csapat tagjai: Bader Áron, Tengeri Martin, Kovács Máté, Lakatos Dávid, Bocsi Bence voltak, felkészítőjük Szalóki Gábor tanár úr volt. A versenyt egyben Karsai István, az elmúlt évben elhunyt atlétaedző és testnevelő tanár emlékére rendezték meg. Gratulálunk a csapat tagjainak a szereplésükhöz.

W3Schools

2019.02.06-án a GINOP 6.2.3 Európai Uniós projekt keretén belül iskolánk 14 tanulója színház-látogatáson vett részt, melynek során az egri Gárdonyi Géza Színház "Csínom Palkó" c. darabját tekintették meg. A látogatás alkalmat teremtett a kulturált körülmények között való szabadidőeltöltésen túl baráti közösségépítésre is, hiszen az Egri Szakképzési Centrum több tagintézményéből jöttek el a színházba tanulók pedagógusaik kíséretében.

W3Schools

W3Schools

A Privátbankár.hu és az Eszterházy Károly Egyetem Pénzügyi Tudatosság Diákfórumán vettek részt diákjaink 2019.02.07-én. Az 5/13. A osztály pénzügyi-számviteli ügyintézői és a 12.A osztály a családi pénzügyektől a megtakarításokon át a biztosításokig, a kriptodevizáktól a pénzügyi csalásokig szakértő előadókat hallgathattak meg. Az előadások után a résztvevők játékos kvízekkel tesztelhették tudásukat. A fórum remek hangulatban telt, a tanulók azon túl, hogy nagyon hasznos tudást szereztek a pénzügyekről, jól is szórakoztak. Köszönjük a lehetőséget!

W3Schools

W3Schools

2019.02.05-06-án a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara Világ-és Regionális Gazdaságtan Intézete Munkaerőpiac és Foglalkoztatáspolitika Intézeti Tanszékének három munkatársa tartott 17-19 éves a diákjaink számára életviteli döntési módszertan témában szituációs előadásokat.

W3Schools

W3Schools

2019.01.25-én iskolánk közel száz diákja vehetett részt pedagógusaik kíséretében a Zsófi-ReményVár Egyesület és támogatóik jóvoltából Budapesten, a Pesti Magyar Színház "Sun City - Holnap Tali" c. musical-előadásán, valamint 50 tanuló a Terror Háza múzeum kiállítását is megtekintette. A nap zárásaként az egyesület jóvoltából tanulóink még egy finom hamburgermenüt is elkölthettek. Intézményünk tisztelettel köszöni az Egyesület és a támogatók felajánlását!

W3Schools

W3Schools

2019.01.18-án került megrendezésre a K&H bank által szervezett "Vigyázz, Kész, Pénz!" elnevezésű pénzügyi vetélkedő első fordulója, melyen iskolánk három csapattal is képviseltette magát. Csapataink közül a 10.A osztály csapata (Bányai Eszter, Pataki Jázmin, Pócs Patrik) szerepelt a legeredményesebben, hiszen továbbjutottak a márciusi II. fordulóba, mely szintén online verseny lesz. Azért is büszkék vagyunk csapatunk eredményére, mert a régióból 16 csapat jutott tovább, a mieink pedig ebből az előkelő 8. helyezés érték el. Nagyon szurkolunk tanulóinknak, hiszen a II. forduló tétje a regionális, majd az országos döntőbe való kerülés. Gratulálunk a diákoknak, és felkészítőjüknek, Lemberné Iván Judit tanárnőnek.

W3Schools

W3Schools

2018.01.16-án megrendezésre került a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati verseny iskolai fordulója. A 9-10. évfolyamos diákoknak kiírt megmérettetésen 8 tanuló vett részt. Gratulálunk a megyei fordulóra továbbjutó diákoknak: • Pataki Jázmin 10/A • Bada Amanda 1/9 D • Keresztyén Fanni Edit 1/9 C A megyei forduló időpontja: 2019.02.18. hétfő 10 óra Helyszín: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Felkészítő tanár: Dr. Girhinyné Deák Piroska

W3Schools

W3Schools

A tiszafüredi Nopara gyógySERtár kézműves sörfőzdében jártak diákjaink 2019 január 14-én. A sörfőző manufaktúra 2018 januárjában kezdte meg a termelést. Mindent megmutattak, elmagyaráztak az üzem építésétől a sörfőzésen és a palackozáson keresztül. Köszönjük a tulajdonosoknak a magas szintű szakmai tájékoztatást!

W3Schools

W3Schools

A Ney Ferenc Óvoda két csoportja 2019.01.14-én meglátogatta iskolánk tanpékségét. A gyerekek megismerkedhettek a pékség gépeivel, az ott folyó munkával, és kipróbálhatták a briós készítést Jámbor Zsolt szakoktatónk segítségével. Az apró kezek nagyon élvezték a kalácsfonást, és sok finomságot készítettetek az itt töltött idő alatt. Reméljük, egyszer iskolánk tanulói között köszönthetjük az ügyes kezű ovisokat.

W3Schools

W3Schools

2019.01.11-én A szőlész-borász tanulókkal üzemlátogatáson vettünk részt a feldebrői Varga pincészetnél.

W3Schools

W3Schools

A Centrum futsal 2018/19-es tanév egri körzeti futball bajnokságát a KERI csapata kettős győzelemmel nyerte meg, ezzel jogot szerzett az Országos bajnokságban való részvételre. Bajnoki csapat tagjai: Kállai Renátó, Bari Félix, Bari Patrik Marcell, Nagy János, Szajkó Richárd, Német Szabolcs, Bader Krisztián

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

Köszönetnyilvánítás Menhelyi Állatok Karácsonya adománygyűjtés a Keriben 2018. december 17. A KK/13/2A osztály köszönetét fejezi ki minden kedves adományozónak. A gyűjtés során 112 kg kutyatáp, 47 kg macskatáp, 3 csomag macskaalom, több szatyornyi pléd, törölköző, ruhanemű, egy kutyapóráz, egy hám és 2 kutyaruha gyűlt össze. Köszönetünket a védtelen állatok nevében Mahatma Gandhi szavaival fejezzük ki: "Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."

W3Schools

W3Schools

2018. december 14-én tartottuk iskolánk végzőseinek szalagavató ünnepségét, melyet diákjaink táncprodukcióin kívül az osztályok búcsúzú, köszönő gondolatai, műsorai is fémjeleztek. A hangulatos este lehetőséget teremtett visszaemlékezésekre, beszélgetésekre, vidámságra, az osztályközösségek megerősítésére, de a közelgő téli vakációra való könnyed ráhangolódásra is.

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

2018.11.09-én tartottuk meg a hagyományos iskolai Nyílt nap rendezvényünket, melyen általános iskolák nyolcadikos diákjainak mutattuk be az intézményünkben rendelkezésre álló képzési lehetőségeket, nagy hangsúlyt fektetve az induló szakgimnáziumi és a szakközépiskolai osztályokra. Következő nyílt napunk időpontja: 2018.11.23. (9:00).

W3Schools

W3Schools

Az Európai Szakképzési Hét programsorozat keretén belül intézményünk képviseletében több pedagógusunk és diákunk vett részt az egri kemény Ferenc Sportcsarnokban megrendezett Heves megyei pályaválasztási nyílt napon.

W3Schools

W3Schools

A Rákóczi Szövetség 26. alkalommal írta ki a Gloria Victis történelmi vetélkedőt Kárpát-medencei középiskolások részére. Iskolánk 3 fős csapatának sikerült kivívnia a budapesti döntőjébe jutást. A vetélkedő középdöntőjébe a Kárpát - medence minden területéről érkeztek diákok, összesen 65 csapat mérte össze tudását. A középdöntőbe 56. helyet érték el iskolánk tanulói (Győri Barnabás, Kajdi Dávid és Szabó Gábor). A középdöntő után vette kezdetét a Műegyetemi megemlékezés. A Himnusz után beszédet mond dr. Józsa János, a BME rektora, dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, volt műegyetemi diák és dr. Boross Péter korábbi miniszterelnök. A 16:00-kor véget ért a megemlékezés után a fiatalok a BME előtt gyülekeztek a fáklyás felvonuláshoz. A fáklyás felvonuláson közel 2500 középiskolás és egyetemista tartott a Bem téri megemlékezésre. A megemlékezésen Bence Norbert kárpátaljai egyetemista szólalt fel a határon túli diákok nevében, majd Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter őt követte. A megemlékezést a múlt rendszerben csak a „nemzet csótánya”-ként ismert Nagy Feró és Beatrice követte a jelenlevők legnagyobb örömére.

W3Schools

W3Schools

Az 1956. október 23-ára és a forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk 9.A és KK/12/1A osztályos tanulóinak közös műsorával.

W3Schools

Iskolánk kollégiuma eredményesen szerepelt az Andrássy György Katolikus Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium által október 17-én megrendezett "Szép magyar beszéd" versenyen. Kollégistánk, Madarász Kitti a nagyon előkelő, és az "Év kollégiuma" versenyen pontszerző 5. helyen végzett, a zsűri a tanuló teljesítményét pedig különdíjjal is jutalmazta. Kitti érdemeit különösen kiemeli, hogy humán tagozatos tanulóként önállóan készült fel a megmérettetésre. Kísérője dr. Csehné Boholy Andrea tanárnő volt.

W3Schools

W3Schools

2018.10.05. - 1849 október 6-ra és a tizenhárom aradi vértanúra emlékeztünk meg iskolánk 10.A és KK/13/2B osztályos tanulóinak közös műsorával.

W3Schools

W3Schools

W3Schools

W3Schools

Gólyahét programok ITT

W3Schools

 

 


3300 Eger, Pozsonyi u. 4-6.                                                  +36/70 400-2874                                               keri@keri-eger.sulinet.hu
e-mail a webmasternek

Copyright 2011. Designed by
Free Website Templates