2019/2020-as tanév eseményei:

"Főzzünk együtt a Mesterekkel!"
Mesterszakács: Károly Albert és Hanuszik László

Október 5-én, szombaton, Kerecsenden a Gorilla Kalandparkban rendezte meg 25 éves fennállása alkalmából a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kamarai családi napot változatos programokkal.
Ennek keretében "Főzzünk együtt a Mesterekkel!" címen bogrács és grill ételeket főztek 10-12 fős csapatokban mester szakácsok vezetésével.
A csapatok a megye jeles vendéglátó mesterei, vendéglátó helyei és iskolái irányításával a nem vendéglátós kamarai tagvállalatok képviselőivel közösen készítették el a rendezvényen résztvevők számára az ételeket.
Iskolánkból Károly Albert és Hanuszik László szakács szakoktató kollégákat kérték fel egy-egy csapat irányítására.

A Károly Albert tanár úr által összeállított menü:
• Erdélyi Gulyásleves csomboros húsgolyókkal
• Baconba göngyölt barackos csirkemell nyári salátával és lilahagyma lekvárral

A Hanuszik László tanár úr által összeállított menü:
• Baconba tekert sertés szűzpecsenye roston zöldségekkel
• Tárkonyos szarvasragu zöldséges tócsnival

A kép nem tölthető be

A kép nem tölthető be

További képek

Rendhagyó történelem óra Aradi Vértanúk Napjának tiszteletére

A Fiumei úti Sírkertben jártunk Rendhagyó történelem óra Aradi Vértanúk Napjának tiszteletére 2019. október 4-én két osztály - a 10. A és 11. A osztályok és osztályfőnökeik- rendhagyó történelem óra keretében az Aradi Vértanúk Napjának tiszteletére vehettünk részt egy idegenvezetővel kísért Fiumei úti Sírkert látogatáson.
A 170 éves történelmével a Fiumei úti sírkert mára kultuszhellyé vált, ahol a magyar történelem és kultúra nagyjainak sírját lehet felkeresni. 2016 óta a Nemzeti Örökség része, a temetőt gyakran nevezik Nemzeti Sírkertnek.
A sírkert a 19. század közepén Pest köztemetőjeként nyílt meg, majd a század végére Magyarország legrangosabb kegyeleti helyévé vált.
A jeles személyek közül elsőként Vörösmarty Mihályt temették itt el, 1855-ben. A síremlékénél azt is megtudtuk, hogy az évek alatt, miként változott át a temető szerkezete.
Itt áll többek között Batthyány Lajos, Deák Ferenc és Kossuth Lajos mauzóleuma, amelyek építészetileg is csodálatosak. Itt nyugszanak a művészek, költők, írók, a jakobinusok, az 1848-as és 1956-os forradalmak hősei, miniszterek, miniszterelnökök és mindazon rangos emberek, akik a magyar emberek számára példaképpen járnak elöl. Néhány ismert név: Ady, Jókai, Arany, Kossuth, Erkel, Faludy…
A síremlékek jelentős része művészettörténeti érték, híres építészek, szobrászok alkotása, melyeket külön-külön is érdemes megcsodálni.
A síremlékek között bolyongva felfedeztük a Stühmer család síremlékét is, akinek neve Egerben – méltán - összemosódik a csokoládé nevével.
Ez a kirándulás nem csupán a látni valók sokaságát kínálta, hanem közelebb hozta a történelmet, az érettségizők pedig sok érdekes történetet is meg tudhattak.

A 10. A és 11. A osztály nevében
Kállay-Pataki Piroska osztályfőnök
Bekecsné Nagy Mária osztályfőnök

A kép nem tölthető be

A kép nem tölthető be

További képek

Október 4-én megemlékezést tartottunk az aradi vértanúak emléknapja alkalmából. Az ünnepi műsort a KK/12/1A osztályos diákok adták elő. Batthyány Lajos miniszterelnök és a 13 honvéd főtiszt (Aulich Lajos, Damjanich János, Knézich Károly, Lachner György, Leininger-Westerburg Károly, Nagy-Sándor József, Pöltenberg Ernő, Török Ignác, Vécsey Károly, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Schweidel József és Lázár Vilmos) 170 évvel ezelőtti kivégzése a hatalom részéről a bírósági eljárás dacára puszta gyilkosság volt, hiszen az ítélethozatalra egy koncepciós pert követően, jogtalan vádak alapján került sor; halálukkal Haynau – és Ferenc József – a magyarság függetlenségi törekvését kívánta büntetni, ennek nyomán pedig a tizennégy kivégzett férfit joggal tartjuk nemzeti ügyünk mártírjainak… olyan hősök előtt tisztelgünk, akik megértették a kor, 1848-49, a pillanat feladatát és vállalták azt.

A kép nem tölthető be

A kép nem tölthető be

Kékfrankos szőlőt szüreteltek a tangazdaságban az iskola tanulói

A kép nem tölthető be

Gloria Victis

A Rákóczi Szövetség 2019-ben 24. alkalommal hirdette meg Kárpát-medencei középiskolások számára Gloria Victis elnevezésű történelmi vetélkedőjét. A vetélkedőbe minden évben több száz Kárpát-medencei középiskola három fős diákcsapata kapcsolódik be. A vetélkedőn idén 90 csapat jelentkezett, a téma: II. Rákóczi Ferenc és kora (1676-1735) A középdöntőbe az első 60 csapat jutott be, iskolánk a 38. helyet érte el. A vetélkedő írásbeli középdöntője 2019. október 22-én kerül megrendezésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A középdöntőn legjobban szereplő 10 háromfős csapat jut tovább az október 23-án sorra kerülő szóbeli döntőbe.

A kép nem tölthető be

A kép nem tölthető be

További képek

Német diákok háromhetes szakmai gyakorlata iskolánkban.

Iskolánk az Erasmus program keretében 8 német tanulót látott vendégül. A tanulók Vendéglátás- Turizmus szakon szállodaismereteket tanulnak. Igyekeztünk számukra olyan kirándulásokat szervezni, melynek keretében különböző típusú és kategóriájú szállodákkal ismerkedhettek meg. Látogatást tettünk:
• Felsőtárkányban a családbarát Varázslatos Bambara Hotelben,
• Egerben a barokk stílusú Erla Villában,
• Saliris Resort - Spa & Konferencia Hotelben Egerszalókon
• Noszvajon az Oxigén Hotelba, a Tündérkert Hotelben, Panoráma Hoteltben
• Demjénben a Termáltó és Korona Borházban, és a Thermal spa & aqua parkban
• Parádfürdőn Erzsébet Park Hotel***-ben

A kép nem tölthető be

W3Schools

További képek

Európai Diáksport Napja

2019 m-es futás: A futást az iskolánk udvarán bonyolítottuk le. Több osztály képviseltette magát. 8,5 kört kellett teljesíteni. Mindenki, aki részt vett a futáson ötös osztályzatot kapott. A verseny eseményektől mentesen rendben lezajlott.

Teremfoci: A lebonyolításban két testnevelő,(Magos Csaba és Hegedűs Tibor) és két segítő tanuló vesz részt. Helyszín: tornaterem Kupa rendszerű rendezés: selejtezők, középdöntők, döntők! (8 perces mérkőzések.) Az első 3 helyezett érem és oklevél díjazásban részesült.

Röplabda: Helyszín: tornaterem. Szintén kupa rendszerű rendezés: selejtezők, középdöntők, döntők! Egy szett 15 pontig tartott. 14 csapat nevezett. Nagy sikere volt. Az első három helyezett érem díjazásban részesült. Lebonyolításban a négy testnevelő tanár vett részt. Az összes rendezvényen 150 diák vett részt és 10 pedagógus.

W3Schools

A kép nem tölthető be

Eged Futás

A Wigner és a Neumann Kollégiumok szervezésében kollégistáink két szabadidős programon is részt vehetettek ezekben a csodálatos őszi napokban. Szeptember 26-án az Eged Futás nevű komolyabb, sportos, jó erőnlétet és állóképességet megkövetelő kihíváson szerepeltünk csapatban és egyéniben, míg október 2-án egy túra-csapatversenyen, mely a felnémeti dombokon vezetett végig, és a tájékozódáson kívül játékos feladatok megoldásáról is szólt.

A kép nem tölthető be

A kép nem tölthető be

"Tiszta élvezet" elnevezésű drogprevenciós projektnap

2019.09.27-én iskolánk kollégistáinak 10 fős csapata részt vett és eredményesen szerepelt az EMJV Polgármesteri Hivatala által megszervezett "Tiszta élvezet" elnevezésű drogprevenciós projektnapon. A kollégisták az előkelő IV. helyet szerezték meg az elméleti tudást és játékos feladatokat is magába foglaló csapatversenyen.

A kép nem tölthető be

W3Schools
.

W3Schools

W3Schools

9. évfolyamosok Tehetségkutató Városi Atlétikai Versenyén Hankó Ádám 1/9.F osztályos tanulo kettő darab első helyezést szerzett 100m-es síkfutásban és súlylökésben.

W3Schools

W3Schools
.

W3Schools

W3Schools

További képek

Iskolánk új közösségi térrel gazdagodott!
A három éve tartó megújulás következő állomása iskolánk közösségi terének teljeskörű felújítása volt. Ennek keretében nemcsak a közösségi térként funkcionáló étterem, hanem az aula és a folyosó is megújult. Az ünnepélyes átadásra szeptember 23-án került sor.

W3Schools

W3Schools

További képek

Eger Ünnepe

W3Schools

W3Schools
.

További képek

A tanév első két hetében a 9. évfolyamos diákjaink ismerkedtek az iskolával, Eger városával. A két hét során számos rendhagyó foglalkozásban volt részük. Előadást hallgathattak a rendőrség szakemberei segítségével a bűnmegelőzésről. A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. tanácsadói tartottak érzékenyítő foglalkozást. A Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat életút tervezés témában tartott előadást. A Karitász egri Rév Szenvedélybeteg Segítő Szolgálata drogprevenciós felvilágosító órákat tartott. Az óvodai és iskolai szociális segítő pedig önismereti, értékfeltáró foglalkozásokat a 9.osztályos diákoknak.

Bízunk benne, diákjaink hasznos információk birtokába jutottak!

W3Schools

W3Schools
.

Tanévnyitó
További képek

W3Schools

 

 


3300 Eger, Pozsonyi u. 4-6.                                                  +36/70 400-2874                                               keri@keri-eger.sulinet.hu
e-mail a webmasternek

Copyright 2011. Designed by
Free Website Templates